În contextul acestor provocări, arhitecții, dezvoltatorii imobiliari și autoritățile se confruntă cu o necesitate tot mai acută de a adopta soluții sustenabile pentru gestionarea apelor pluviale. Acoperișurile verzi reprezintă o astfel de soluție, care nu doar că atenuează riscul de inundații, dar oferă și multiple beneficii pentru mediul urban și infrastructură.

Cum a fost la GaLaBau 2024

Între 11 și 14 septembrie 2024 am avut bucuria să participăm la GaLaBau, cea mai mare expoziție dedicată spațiilor verzi și urbane. Evenimentul din Nürnberg a reunit peste 66.000 de vizitatori din lume și a fost o oportunitate pentru noi să prezentăm soluțiile noastre sustenabile pentru amenajări peisagistice și infrastructură verde.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-14 septembrie 2024 la Nuremberg, Germania, și va reuni profesioniști, inovatori și lideri din domeniul arhitecturii peisagistice și urbanismului din întreaga lume.

Schimbările climatice au un impact semnificativ asupra regimului de precipitații în multe regiuni, ceea ce a complicat substanțial gestionarea resurselor de apă, în special pentru irigații.

Între 14-16 iunie 2024, în cadrul evenimentului Expo nZEB București, am prezentat sisteme și soluții complete pentru acoperișuri verzi.

6 iunie este Ziua Mondială a Acoperișurilor Verzi. Cu această ocazie, dorim să atragem atenția asupra numeroaselor avantaje pe care acoperișurile verzi le oferă societății noastre.

Într-o lume dominată de mașini și construcții, simțim că este o adevărată revigorare când putem petrece timpul într-un mediu verde, plin de viață.

Comunitatea științifică a tras un semnal de alarmă cu privire la starea critică a biodiversității globale: aproape un milion de specii sunt în pericol iminent de extincție, iar zonele naturale și ecosistemele se diminuează rapid.

Suntem încântați să anunțăm sponsorizarea noastră pentru webinarul intitulat „Biosolar green roofs delivering for the climate and biodiversity crises”, organizat de EFB (The European Federation of Green Roof and Living Walls Associations)

Strategii urbane pentru conservarea polenizatorilor în mediile urbane. Principalele specii de polenizatori sunt albinele, bondarii, viespile, fluturii; de asemenea, pot poleniza chiar și anumite specii de gândaci.

Pentru a atenua schimbările negative care ne afectează, nu putem decât să visăm la o lume în care omul oferă spațiu naturii

La Ecostratos ne asumăm responsabilitatea socială și considerăm esențială promovarea sustenabilității și generarea de schimbări pozitive în comunitățile noastre.

În viziunea noastră, orașele sunt vibrante și ecologice, clădirile sunt verzi și înfloresc, iar aerul este proaspăt. Suntem dedicați să transformăm acest vis în realitate, înverzind 6.000 de clădiri în următorul deceniu și revitalizând peisajul urban.

Acoperișuri verzi, grădini suspendate, pereți și fațade verzi, care îmbunătățesc calitatea vieții în orașe și să promovează o dezvoltare durabilă.

Prin integrarea fațadelor verzi putem transforma orașele noastre în medii ecologice care să combată în mod activ schimbările climatice

La nivel urban, acoperișurile și pereții verzi susțin ecosistemele prin atenuarea efectului de insulă de căldură, gestionarea apelor, reducerea zgomotului și îmbunătățirea calității aerului

Aspectul verde al liniilor de tramvai creează un mediu mai plăcut și mai estetic pentru oameni, are un impact pozitiv asupra stării de bine a oamenilor și contribuie la îmbunătățirea calității vieții în oraș.

Acoperișul verde Biosolar

Se creează un echilibru atunci când panourile solare sunt combinate cu vegetația sedum pe acoperișuri care prin procesul de evapotranspirație răcoresc aerul din spatele panourilor.