Transformă orice clădire într-un habitat cu floră și faună, plin de viață

La joncțiunile arhitecturale, cum ar fi racordarea la perete, atic, uși, terasă, rigolă, cutie de control, evacuari de ape este necesară o atenție specială pentru a asigura o etanșare corespunzătoare și o funcționare eficientă a acoperișului verde. Racordarea la diferite elemente de construcție se realizează cu instalarea unui strat separator de pietriș între substrat și elementul de construcție, de diferite grosimi și lățimi, în funcție de cerințele proiectului.

Racordarea la

cutia de control

Racordarea la cutia de control
Vezi: E-Drain 25

Racordarea la

balustradă

Racordarea la

sistemul de siguranță

Racordarea la

luminator/ fereastră

Racordarea la luminator/ fereastră

Racordarea la

perete, atic

Racordarea la perete și atic se realizează cu instalarea unei bariere de protecție din pietriș, trebuie luat în seamă înălțimea aticului. Distanța între stratul de pietriș și marginea aticului trebuie să fie de minim 10 cm. De asemenea, în cazul racordării la perete, distanța între închiderea hidroizolației și stratul de pietriș trebuie să fi o înălțime de 15 cm minim.

Racordarea la pavaje auto și pietonale

Parcări cu spații verzi pe acoperiș

Joncțiunea între acoperișul verde și pavajul pietonal/auto poate fi realizată prin instalarea unei margini de separare, bordură între suprafețe. În funcție de specificațiile proiectului și sistemului utilizat, aceasta poate fi și un profil marginal telescopic, separator gazon și pavaj sau element de beton prefabricat. Marginea de separare are rolul de delimitare estetică și funcțională, va împiedica plantele să crească peste pavajul pietonal.

Datorită sistemelor tehnice complexe utilizate la acoperișurile verzi și elementelor de sistem cu capacitate portantă și rezistență la compresiune
crescută, se pot realiza la nivelul acoperișului proiecte complexe, cum ar fi: o parcare pe acoperiș combinată cu o zonă verde de recreere, teren de joacă pentru copii și spațiu pentru activități în aer liber.

Racordarea la

sistemele de ventilație

Racordarea la

bancă

Racordarea cu

solul natural

Structura acoperișului verde permite racordarea sistemului la pământ natural, printr-o joncțiune adecvată între solul natural și structura de acoperiș verde, cum ar fi în cazul marginii unei parcări subterane, garaje sau case de locuit construite pe teren în pantă. În primul rând, pentru a evita acumulările de apă din precipitații și eroziunea solului, este important să se asigure o bună drenare a acoperișului verde și a vecinătății peretelui din zona de întâlnire cu solul natural. Având în vedere particularitățile specifice terenului, a construcției și al proiectului, acest lucru poate fi realizat prin alegerea sistemului de drenaj adecvat, care să împiedice acumularea apei la baza acoperișului/peretelui și să permită evacuarea apei în mod eficient. În plus, trebuie asigurat instalarea unui strat filtrant de-a lungul zonei de drenaj, unde se racordează la solul natural, pentru evitarea colmatării prin particulele fine din cele două substraturi diferite.

Descoperiți desenele noastre arhitecturale detaliate!

Înregistrați-vă pentru acces exclusiv la planuri DWG și PDF

Vezi biblioteca