Participarea noastră la Expo nZEB București
Între data de 14-16 iunie 2024, în cadrul evenimentului Expo nZEB București, am avut onoarea de a reprezenta firma noastră, specializată în sisteme și soluții complete pentru acoperișuri verzi. Această expoziție a fost o oportunitate excelentă de a prezenta inovațiile și produsele noastre unui public variat, format atât din vizitatori din sfera privată, cât și din profesioniști în domeniul arhitecturii și construcțiilor.

Printre produsele noastre de top, am prezentat sistemul Biosolar, care este o inovație în domeniul acoperișurilor verzi, combină beneficiile ecologice ale unui acoperiș verde cu eficiența energetică oferită de panourile solare. Acest sistem hibrid are scopul de a maximiza utilizarea spațiului disponibil pe acoperișuri, oferind atât avantaje de mediu, cât și economice. Vegetația ajută la răcirea naturală a panourilor solare, ceea ce contribuie la îmbunătățirea eficienței acestora prin reducerea supraîncălzirii. De asemenea, panourile înălțate permit pătrunderea razelor de soare în zona vegetală, în zonele umbrite de panouri, se creează un microclimat specific, cu umiditate crescută, ceea ce favorizează biodiversitatea locală.

Participarea noastră la Expo nZEB București
De asemenea am prezentat un sistem general de acoperiș verde extensiv în comparație cu sistemul nostru ultra-ușor, care este recomandat inclusiv pentru clădirile cu o capacitate portantă mai mică. Ambele sisteme cuprind rulourile de Sedum, cultivate în plantațiile noastre proprii de la Arad. Sedumul este o plantă suculentă, rezistentă la condiții extreme, ceea ce o face ideală pentru acoperișurile verzi, contribuind la reducerea costurilor de întreținere și la creșterea durabilității acoperișului.

Un alt produs inovator pe care l-am adus în atenția vizitatorilor a fost grilajul hexagonal, acoperit cu Sedum, proiectat în special pentru a oferi o rezistență sporită la trafic auto. Acest grilaj poate asigura stabilitatea și durabilitatea acoperișurilor verzi, chiar și în condiții de trafic intens.

O altă soluție alternativă pentru realizarea acoperișurilor verzi sunt tăvițele noastre Ready-Made, umplute cu Sedum, este alegerea perfectă pentru cei care doresc o instalare rapidă și eficientă a unui acoperiș verde instantanee.

Expoziția ne-a oferit ocazia de a interacționa direct cu vizitatorii, de a răspunde la întrebările lor și de a le prezenta în detaliu avantajele acoperișurilor verzi. Am fost încântați de volumul mare de interes și de deschiderea publicului către aceste soluții ecologice.

Prezența noastră la Expo NZEB București a fost, fără îndoială, un succes, contribuind la creșterea conștientizării și la informarea societății asupra beneficiilor multiple pe care le oferă acoperișurile verzi atât la nivelul clădirii, cât și la nivelul mediului înconjurător. Înverzirea clădirilor are o serie de avantaje semnificative estetice, economice și ecologice, precum reducerea efectului de insulă de căldură urbană, îmbunătățirea calității aerului, izolația termică asupra clădirii, gestionarea eficientă a apei pluviale și creșterea valorii proprietății. Prin promovarea acestor soluții, contribuim la dezvoltarea sustenabilă și la crearea unui mediu de viață mai viabil.

Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat standul și ne-au arătat interesul lor față de produsele și soluțiile noastre. Vă așteptăm cu drag și la următoarea ediție a Expo nZEB Cluj-Napoca, care va avea loc între data de 1-3 noiembrie. Până atunci, vom continua să înverzim orașele și să oferim soluții sustenabile pentru un viitor mai verde.

Related Blogs